Aanmelden als EHBO hulpverlener voor dit evenement kan door hier te klikken

Millings schuttersfeest

Op zondag 29 mei houdt Schuttersgenootschap O.E.V. het Kringconcours Rijk van Nijmegen de Betuwe 2022.

Aan deze grote happening nemen 13 verenigingen deel uit de wijde regio. Na een lange tijd aan voorbereidingen zullen om 09:30 uur de genodigden van de diverse verenigingen worden ontvangen in het schuttersgebouw O.E.V., Heerbaan 190 te Millingen aan de Rijn.

Na het schenken van de erewijn zal de officiële opening van de Kringdag plaatsvinden. Aansluitend zal om 11:45 uur  het startsein worden gegeven bij De Loswal voor het defilé en direct daarna starten de verenigingen met de marsroute door Millingen aan de Rijn. Dit belooft een kleurrijk en mooi spektakel te worden.  De route is als volgt: Loswal, Zalmstraat, Van Lyndenstraat, Werfstraat, Van Arkelstraat, Van Egmondstraat, Werfstraat, Burg. Eykelhofstraat, Heerbaan, St. Wilibrordstraat (langs het Gasthuis) en dan via de Heerbaan naar het schuttersgebouw.  

Vanaf 13.00 uur starten de wedstrijdonderdelen op diverse locaties in Millingen. Het korpsschieten vindt plaats bij de scheepswerf. De majorettes en de vendeliers treden op bij het veld aan de Loswal. Op het Oranjeplein worden de muziekwedstrijden gehouden. En bij het schuttersgebouw van OEV zijn de volgende onderdelen: bielemanwedstrijd, marketentsterswedstrijd en het koningsschieten.

Alle locaties zijn toegankelijk voor publiek dus wees van harte welkom om een kijkje te komen nemen op deze bijzondere dag.  

Aan het einde van de middag, tegen 17:30 uur, vindt de afsluiting van de Kringdag plaats bij het schuttersgebouw van OEV.

Vanaf  ‘s middags is er gezellige livemuziek aanwezig in het gebouw, deze gaat tot in de avond door. Voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd: gedurende de hele dag er is een frietkraam aanwezig bij het gebouw en op diverse locaties staan drankcarrousels.  

Het wordt een prachtige en unieke schuttersdag voor alle bewoners van Millingen en omstreken.