In aanloop naar de gezellige feestdagen met open haarden/vuren, kaarsen, hete soep, oliebollen en vuurwerk loert ook het gevaar op verbrandingen, zeker bij (jonge) kinderen maar ook bij volwassenen.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen maar een ongeluk is gauw gebeurd  – weet u dan hoe u moet handelen?

Op maandag 19 december 2022. verzorgt EHBO-Vereniging Millingen aan de Rijn – Kekerdom, in samenwerking met Brandweer Kazerne Millingen aan de Rijn, een open informatieavond over brandwonden. Deze avond, die om 19.00 begint en tot circa 21.30 uur zal duren, vindt plaats in de kantine van het clubhuis van SC Millingen / Odio in Millingen aan de Rijn, Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn. De avond is  voor iedereen gratis toegankelijk, Ook niet-leden, zowel binnen en buiten Millingen aan de Rijn en Kekerdom, zijn van harte welkom!

Op deze informatieavond zal worden getoond, wat u wel kunt doen en absoluut niet moet doen bij verbrandingen, 1e graads, 2e graads en 3e graads, de eerste hulp erbij en hoe brandwonden in de dagelijkse situatie te behandelen, maar beter nog te voorkomen zijn. Met films, foto’s en het nabootsen van levensechte situaties, ziet u welke verschrikkelijke wonden men kan oplopen bijv. door ondeskundig gebruik van elektronisch apparatuur, de vlam die in een pan schiet, kinderen die hete thee of andere (hete) vloeistoffen over zich heen krijgen, etc. U krijgt informatie over eerste hulp bij brandwonden – wat te doen maar ook wat niet te doen.