In het dagelijks leven gebeuren soms kleine of grotere ongelukken. Hoe kun je jezelf en anderen dan veilig helpen? Leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool ’t Bijenveld oefenden de afgelopen weken EHBO-vaardigheden en ondervonden dat je bij een ongeluk iets voor een ander kunt betekenen. Diverse vrijwilligers van EHBO-vereniging Millingen-Kekerdom e.o. hebben tijdens het jeeloproject ‘Veilig helpen’ aan de leerlingen lesgegeven. De kinderen raakten zo vertrouwd met ongevalssituaties en leerden wat ze kunnen doen. Door die ervaring en kennis zijn ze in staat om kalm te blijven, hulp te halen en op een juiste manier te handelen indien zich echt een ongeval voordoet.

Op 20 juni vond het ehbo-examen plaats.  Alle leerlingen hebben een ehbo-certificaat in ontvangst genomen.

Bedankt Alex Janssen, instructeur, Theo Burgers, lotusslachtoffer, Carl Spann, Dick van der Hoeven, Diny Meeuwissen en Henk Jeuriëns voor alle lessen en jullie hulp bij het afnemen van het examen.

Team Basisschool ’t Bijenveld Leuth