Bron: EHBO.nl

Aantal Nederlanders met EHBO-diploma nog te laag

11 april 2018

Met de collecteweek van de Hartstichting in volle gang wordt er in de media veel aandacht besteed aan reanimatie, AED’s en EHBO. En hoewel blijkt dat iedereen het belangrijk vindt, valt in de berichtgeving vooral op dat Nederland een heel laag aantal EHBO’ers kent.

Meer dan 50.000 collectanten van de Hartstichting zijn deze week op pad om geld op te halen voor meer openbare AED’s in Nederland. Een snelle inzet van een AED bij een hartstilstand vergroot de kans op overleven aanzienlijk.

Een geweldig initiatief. Meer AED’s betekent meer mogelijkheden tot het verlenen van Eerste Hulp en daar zetten wij ons allemaal voor in.

Wat helaas schrikbarend is, is het feit dat zo weinig mensen weten hoe ze Eerste Hulp moeten verlenen. Want het gaat niet alleen om reanimatie, EHBO bevat veel meer handelingen die van levensbelang zijn.
Verschillende media delen hierover verschillende getallen. Uit onderzoek van Customeyes in 2015, in opdracht van Het Oranje Kruis, blijkt dat maar 8,7% van de Nederlanders over een geldig EHBO-diploma beschikt. En dat aantal moet uiteraard omhoog.

Volg een EHBO-cursus en haal het Diploma Eerste Hulp, zodat je kunt helpen wanneer een medemens die hulp het hardst nodig heeft.

Categorieën: EHBO Nieuws