Informatieavond over drugs en verslaving

Maandagavond 21 januari 2019 organiseerde EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom een Open Informatieavond in het clubhuis van SC Millingen / Odio.

Deze Informatieavond had als thema: Drugs en Verslaving.
Op een gedreven wijze presenteerde adviseur Preventie IRISzorg Nijmegen, Irmgard Poelmans, deze interessante avond, maakte veel gebruik van de beamer, deed op een overtuigende manier het gedrag van een gebruiker na en beantwoordde veel vragen van de volle zaal. Het aanwezige publiek liet ze meedenken in de vorm van stellingen.
Door het opsteken van een groene of een rode kaart kon je je antwoord in de vorm van
JA of NEE geven. Ze vertelde, dat drugsgebruik en verslaving, ook alcohol, overal, in alle lagen van de bevolking en in veel beroepsgroepen voorkomt. Zelfs in ons dorp Millingen.
Het begint onschuldig, klein, de behoefte groeit en komt van kwaad tot erger.
Totdat de verslaving je dagelijkse leven domineert en compleet beheerst.
Als u er toch mee te maken krijgt, hoe kun je het beste er mee omgaan, wat is dan de Eerste Hulp, die geboden kan worden..?.
Voor (meer) informatie over Eerste Hulp, hulpverlening of aanmelden voor de nieuwe basisopleiding EHBO kunt u kijken op www.ehbomillingenkekerdom.nl  of telefonisch contact opnemen met Alex Janssen 06 – 10434247, kaderinstructeur EHBO.

Bestuur EHBO vereniging Millingen aan de Rijn/ Kekerdom.