Donderdag 27 juni 2019 vond op basisschool Sint Martinus in Millingen aan de Rijn de officiële diploma-uitreiking plaats aan de cursisten uit groep 8. 7 leerlingen uit de hoogste groep hadden op zaterdag 15 juni het jeugd EHBO examen afgelegd, volgens de normen van het Oranje Kruis inclusief AED/Reanimatie en onder toezicht van een externe EHBO-examinator.  
Eerst na het examen konden de diploma’s gemaakt, op naam gesteld en opgestuurd worden. 

De voorzitter, tevens instructeur, van de Millingse EHBO-vereniging, Alex Janssen, vond het een eer  om in het bijzijn van diverse schoolleerkrachten, aspirant-Lotus Richel Bach en verenigingssecretaris Berrie Pijnappels deze eerste Oranje Kruis jeugddiploma’s binnen de EHBO-vereniging te mogen uitreiken. De jonge cursisten werden geroemd, wat ook al reeds door examinator Koen Iepstra na het examen was aangehaald. De eerste 7 jeugdleden binnen de EHBO-vereniging, die de aankomende jaren herhaallessen zullen volgen, is verplicht om hun diploma geldig te houden, en gaan zo steeds dieper en uitgebreider op de EHBO stof en Eerste Hulp-handelingen in.

Dit zijn de eerste jeugdleden, maar zeker niet de laatsten.
Voor de volgende cursus, in januari 2020, hebben zich nu al een aantal jeugdleden aangemeld.

Op de foto ontbreekt Jan Honing, omdat Jan al op de middelbare school zit en niet aanwezig kon zijn.

Bestuur EHBO-afdeling Millingen aan de Rijn / Kekerdom

[wppa type=”slide” album=”19″]