Zaterdag 4 juli 2020 deden vanaf 10.00 uur 13 leerlingen van groep 8 van de
basisschool in Millingen examen Jeugd Eerste Hulp en Reanimatie/AED.
De heer Koen Iepstra uit Nijmegen was de externe officiële EHBO-examinator.

De laatste weken zijn vrijwillige medewerkers van de EHBO-vereniging Millingen
aan de Rijn / Kekerdom bezig geweest met het verzorgen van lessen Jeugd Eerste Hulp voor leerlingen van de hoogste groepen van de basisschool.
In boeiende lessen werd uitleg en demonstratie gegeven over Jeugd Eerste Hulp.

In de kantine van Sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn waren Richel Bach en Theo Burgers, beide Lotus, het slachtoffer en de leerlingen konden, in groepjes van 2, hun kennis en vaardigheden van Jeugd EHBO en Reanimatie/AED tonen aan de EHBO-examinator. Tijdens het examen zijn geen foto-opnamen gemaakt.
Na afloop kon de examinator mededelen, dat alle 13 leerlingen geslaagd zijn.
Door 4 geslaagde leerlingen van vorig jaar werden aan de verse geslaagden een medaille en een extraatje uitgereikt. Het officiële EHBO-diploma volgt per post.
De 13 geslaagde leerlingen zijn in elk geval dit jaar ook lid van de EHBO-vereniging. Na het examen kwamen veel ouders naar de kantine. Trots, dat hun kind geslaagd is.
Na de uitreikingen en groepsfoto’s op het buitenterras werd Koen Iepstra voor zijn objectieve beoordelingen bedankt. Van de EHBO-vereniging ontving hij een attentie.

De EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom bedankt de basisschool, de ouders van de leerlingen en Koen Iepstra voor de samenwerking en het vertrouwen.  

Het Bestuur van de EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom.

[wppa type=”slide” album=”23″]